ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Ένα κόμμα, μία Κοινοβουλευτική Ομάδα, ένας Πρόεδρος στη Βουλή και στο κόμμα»

«Η χθεσινή αποκάλυψη της πρωτοφανούς συμφωνίας της Φ. Γεννηματά και του Στ. Θεοδωράκη περί μη ενοποίησης των κοινοβουλευτικών ομάδων του νέου προοδευτικού Κινήματος, κινδυνεύει να αποτελέσει σημείο εσωτερικού πολιτικού διχασμού, με σημαντικές επιπτώσεις στην αφετηρία και για την εξέλιξη του εγχειρήματός μας.

Όταν όλοι μαζί παλεύουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο, ενιαίο, αξιόπιστο Κίνημα, ποιος είναι ο λόγος να υπάρχουν δύο διαφορετικές κοινοβουλευτικές ομάδες;
Δεν είναι σαν να αναιρούν την προσπάθεια στην οποία όλοι συμμετέχουμε;
Δεν είναι σαν να καθιστούν αναξιόπιστη στην κοινωνία την πρωτοβουλία για την ίδρυση ενός νέου Κινήματος;
Το νέο υπό ίδρυση Κίνημα, όπως έχουμε όλοι συμφωνήσει, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να είναι άθροισμα μηχανισμών ή συνεταιρισμός φεουδαρχικών συμφερόντων, αλλά σύνθεση τάσεων και ιδεών, άθροισμα κοινωνικού ακτιβισμού, δύναμη πολιτών, πρόταση ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσημο στην πράξη.
Συνεπώς, για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης κι επειδή είχα την πρωτοβουλία διατύπωσης της ενοποιητικής  πρότασης από την 16 Οκτωβρίου 2017, προτείνω σε όλους τους συνυποψηφίους μου, στην επόμενη τηλεμαχία της 6ης Νοεμβρίου, να δεσμευτούμε όλοι ότι η πρώτη πράξη της νέας ηγεσίας θα είναι η ενοποίηση και η ενιαία έκφραση των κοινοβουλευτικών δυνάμεων της ΔΗΣΥ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Η λύση για την ενότητα είναι μία:  Ένα κόμμα, μία Κοινοβουλευτική Ομάδα, ένας Πρόεδρος στη Βουλή και στο κόμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου