ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Πρόγραμμα δημοτικών ενοτήτων και κοινοτήτων του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ για την εθνική επέτειο της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017
09:00 Ομιλίες και διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων, για τη σημασία της Εθνικής γιορτής.

11:00 Απότιση φόρου τιμής μαθητών και μαθητριών στα μνημεία των Ηρώων.
Κατάθεση στεφάνων στα μνημεία από μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων και με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπλίου.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Τα προγράμματα εορτασμού στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ναυπλιέων έχουν ως εξής:

Δημοτική Ενότητα Ναυπλίου

Το πρόγραμμα εορτασμού στην Δημοτική Ενότητα Ναυπλίου, όπως έχει διαμορφωθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

        Τελετάρχης Στέλιος Γκουριώτης

Δημοτική Ενότητα Ασίνης

Στην Δημοτική Ενότητα Ασίνης, όπως και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες, από το πρωί της 27ης Οκτωβρίου έως και το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός.

Τοπική Κοινότητα Δρεπάνου

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και ώρα 09:30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας και θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των Σχολείων της Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου.
Στη συνέχεια, θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την νηπιαγωγό, κ. Δήμητρα Αλεβίζου. Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

        Τελετάρχης Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου -Μαρίνα Σταματοπούλου


Τοπική Κοινότητα Τολού

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και ώρα 9:30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου & Ελένης και θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, της Τοπικής Κοινότητας Τολού.
Στη συνέχεια, θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από μαθήτρια της Έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τολού.
Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

        Τελετάρχης Σοφία Μηναίου  

Δημοτική Ενότητα Μιδέας


Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδος στις 10:30 θα γίνει Δοξολογία. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων, όπου και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.
Στη συνέχεια, θα γίνει παρέλαση από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Δημοτικού - Γυμνασίου – Λυκείου.

        Τελετάρχης Ιωάννης Κακούρος

Δημοτική Ενότητα Τίρυνθας

Στην Τίρυνθα, στις 09:15 θα προσέλθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων στον Ιερό Ναό Τίμιας Ζώνης, όπου στις 09:30 θα τελεσθεί δοξολογία.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον δάσκαλο του Δημοτικού σχολείου Νέας Τίρυνθας κ. Ιωάννη Φλωρή.
Ακολούθως, στη κεντρική πλατεία στο χώρο του Ηρώου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

        Τελετάρχης Ιωάννης Παπαθανασίου


ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Άριας, Λευκακίων, Πυργιώτικων,  Ανυφίου, Αραχναίου, Μιδέας, Παναριτίου, Πουλακίδας,  Ασίνης, Ιρίων,  Νέου Ροϊνού και Αγίου Αδριανού.

Και στις παραπάνω τοπικές κοινότητες, προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός.

Την 28η Οκτωβρίου, στις 09:30 θα τελεσθεί δοξολογία και  επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στη συνέχεια, στις πλατείες των Τοπικών Κοινοτήτων, θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και του Ειδικού Γυμνασίου.

Στις εκδηλώσεις θα παραστεί εκπρόσωπος του Δήμου.


Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων

Δημήτριος Ι. Κωστούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου