ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Το κάστρο του ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από την σειρά γραμματοσήμων EUROPA 2017

Στο Βουλευτικό το βράδυ της Κυριακής,  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Φιλοτελικής Έκθεσης «Κάστρα της Ευρώπης μέσα από τα Γραμματόσημα EUROPA 2017»που συνδιοργανώνουν Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και ο Δήμος Ναυπλιέων – Δ.Ο.Π.Π..Α.Τ.

Στην έκθεση συμμετέχουν 38 ευρωπαϊκές χώρες, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της PostEurop, της Ένωσης που εκπροσωπεί τους Ευρωπαϊκούς δημόσιους Ταχυδρομικούς Φορείς και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες φιλοτελικές διοργανώσεις του έτους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στα εγκαίνια της έκθεσης απευθύνοντας χαιρετισμό, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Γενικός Γραμματέας της PostEurop, η διοίκηση των ΕΛΤΑ , o Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Τάσσος Χειβιδόπουλος και ο δ/ντής του γραφείου του υπουργού κ.Σκούτα. 


Η φετινή Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROPA εμπνέεται από παραμυθένια Κάστρα και μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο άλλων εποχών μέσα από την ιστορία και την αρχιτεκτονική εντυπωσιακών μνημείων της Ευρώπης.
Η Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROPA εκδίδεται από το 1956 κάθε χρόνο, ταυτόχρονα, από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με κοινή θεματολογία, δείγμα μιας Ευρώπης που διέπεται από ομόνοια, σύμπνοια και ομαδικότητα, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.
Παράλληλα, η PostEurop προκηρύσσει κάθε χρόνο διαγωνισμό γραμματοσήμου Europa. Μπορείτε να δείτε όλες τις συμμετοχές των ταχυδρομικών φορέων της Ευρώπης και να ψηφίσετε το αγαπημένο σας γραμματόσημο στο: http://www.posteurop.org/europa2017
Η ελληνική έκδοση «EUROPA 2017 - Κάστρα» περιλαμβάνει δύο γραμματόσημα, αφιερωμένα στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και το Κάστρο της Μεθώνης.
Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν τυπωθεί 340.000 γραμματόσημα με την εικόνα του κάστρου του Παλαμηδίου. 
Η Φιλοτελική Έκθεση θα λειτουργήσει στο Βουλευτικό του Ναυπλίου από 18 έως 27 Σεπτεμβρίου 2017 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, τις καθημερινές από ώρα 18:00 έως 21:30 και το Σαββατοκύριακο από 10:00 έως 13:00 το πρωί και 18:00 έως 21:30 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου