ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ναύπλιο και η Αγία Πετρούπολη "ενώνουν τις δυνάμεις τους"

Στην Αγία Πετρούπολη βρίσκεται ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, προσκεκλημένος του Κυβερνήτη της πόλης, όπου συμμετέχει στο πρώτο Συνέδριο για τις σχέσεις Αγίας Πετρούπολης-Ελλάδας που διοργανώνει η εκεί Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων.


Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισε κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη και ο Πρόεδρος Ελλήνων Ομογενών Αγ. Πετρούπολης. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος εκπροσωπώντας το Ναύπλιο, είναι ο μόνος Δήμαρχος από τη νότια Ελλάδα ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες προέρχονται από τις βόρειες περιοχές της χώρας μας, όπως η κ. Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής  Μακεδονίας,  καθώς και πολλοί δήμαρχοι από πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Κατά το συνέδριο συζητήθηκε ο Οδικός Χάρτης που θα οδηγήσει σε νέα σχέδια και εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό την ενίσχυση του οικονομικού περιβάλλοντος και την οικοδόμηση διαρκών εμπορικών και κοινωνικών  σχέσεων.
Κατά τη διάρκεια του  Συνεδρίου υπεγράφησαν επιμέρους διμερείς συμφωνίες μεταξύ των παρισταμένων Ελλήνων δημάρχων και των επικεφαλής δημοτικών διοικητικών ενοτήτων της Αγίας Πετρούπολης.


Ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος από το βήμα του συνεδρίου αναφέρθηκε στη σημασία και τους συμβολισμούς του Κυβερνήτη Καποδίστρια, που ενώνει όχι μόνο τις δύο πόλεις αλλά τις δύο χώρες, στην οικογένεια Σαουλίδη που  επίσης σφυρηλάτησε ισχυρούς διμερείς  δεσμούς χρηματοδοτώντας την ανέγερση του Ι.Ν. του Οσίου Λουκά στο Ναύπλιο αλλά και τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές μαθητών που δημιουργούν τη βάση για μελλοντικές συνεργασίες. Στη συνέχεια υπέγραψε διμερές μνημόνιο συνεργασίας με τον επικεφαλής του Δήμου της αδελφής πόλης Κρονστάδης, που αποτελεί Διοικητική Ενότητα της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου