ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΦΩΤΙΑ στο χωριό ΓΚΑΤΖΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (ΦΩΤΟ)

Επιμέλεια κειμένου: Σταύρος Λαμπρούσης

Φωτιά ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες στο χωριό Γκάτζια Αργολίδας, δίπλα από το σχολείο του χωριού (δεν λειτουργεί) και κοντά στην εκκλησία των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. 

Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπλίου όπου 5 οχήματα με 10 άντρες, ένας εθελοντής πυροσβέστης και επικεφαλής τον υποδιοικητή Τάκη Παπακωνσταντίνου γρήγορα έθεσαν την φωτιά υπό έλεγχο και πριν αυτή επεκταθεί. 


Να πούμε όμως ότι πριν φτάσει η πυροσβεστική υπηρεσία κάτοικοι του χωριού ρίχτηκαν στην μάχη κατάσβεσης της φωτιάς μαζί με μία υδροφόρα. 

Η συνεργασία όλων αλλά και η άμεση μετάβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου στο σημείο της φωτιάς, ενήργησαν καταλυτικά στο να κατασβεστεί.


Μάλιστα κάτοικος του χωριού ο Γεώργιος Πιτερός για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος ώστε να φύγουν τα οχήματα και να πάνε να ξαναγεμίσουν νερό, οδήγησε τα πυροσβεστικά οχήματα στην γεώτρηση του η οποία και ήταν 200 μέτρα από την φωτιά και την έθεσε στην διάθεση τους για να γεμίσουν με νερό δίνοντας έτσι πολύτιμη βοήθεια στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη πλήρωση των οχημάτων.  

Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού που ξέρουν πάρα πολύ καλά τον τόπο όπου και ξέσπασε η φωτιά, θεωρούν ότι αυτή προήλθε από ανθρώπινο χέρι γιατί στο σημείο δεν υπάρχουν ούτε καλώδια της ΔΕΗ αλλά ούτε και κάτι άλλο που να μπορεί να εκδηλωθεί πυρκαγιά.  

Μάλιστα είπαν χαρακτηριστικά ότι...στις 3 το μεσημέρι και από το σημείο που φαίνεται να έχει ξεκινήσει η φωτιά, μόνο ανθρώπινο χέρι μπορούσε να την έχει βάλει γιατί εκείνη την στιγμή ευνοούσε και το ελαφρύ αεράκι που επικρατούσε στην περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου