ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Συλλήψεις στο ΑΡΓΟΣ μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών - Στο Άργος και μετά Ναύπλιο και ο πρόεδρος της ΛΑ.Ε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Στο Άργος σήμερα το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο να γίνει ακόμα ένας πλειστηριασμός και όπως κάθε Τετάρτη μέλη ομάδων προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Ανάμεσα σε αυτούς ο κ.Κοκκινόπουλος δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων και ο Δημοσθένης Δρούγκας επίσης. Αφού απετράπη ο πλειστηριασμός δόθηκε εντολή να κρατηθεί ο κ.Κοκκινόπουλος και να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί βρέθηκαν πολίτες να του συμπαρασταθούν και συνελήφθησαν συνολικά 19 άνθρωποι. 

Στο σημείο έφτασε και ο κ.Λαφαζάνης για να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους που συνελήφθησαν από την αστυνομία επειδή προηγουμένως είχαν καταφέρει με επιτυχία να ματαιώσουν έναν ακόμη πλειστηριασμό. Ενημερώθηκε για το τι έγινε και αφού αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι, αναχώρησε για το Ναύπλιο  όπου και ζήτησε να δει τον Εισαγγελέα, δεν τα κατάφερε και επισκέφθηκε την αστυνομική δ/νση Αργολίδας. 

Οι 19 συνολικά μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Ναυπλιέων Παντελή Κοκκινόπουλο αφέθηκαν ελεύθεροι γύρω στις 9 το βράδυ. 

Παρακάτω η δήλωση του κ.Λαφαζάνη:

"Αποτελούν ντροπή και όνειδος για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Τσίπρα οι μαζικές, βάρβαρες συλλήψεις στο Άργος αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται στελέχη της ΛΑ.Ε και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ναυπλίου, Παντελής Κοκκινόπουλος .

Η κυβέρνηση βυθίζεται σε ένα βούρκο αυταρχισμού που αρχίζει να θυμίζει σκοτεινές περιόδους της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Με την τρομοκρατία, τις συλλήψεις και τις διώξεις δεν μπορεί να ανακοπεί το ανερχόμενο κίνημα κατά των πλειστηριασμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας και των λαϊκών περιουσιών.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει ακόμα την αυταπάτη ότι με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς θα αρπάξει για τις τράπεζες και τα fund ότι με ιδρώτα και αίμα απέκτησε ο ελληνικός λαός.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών του Άργους και το σταμάτημα εδώ και τώρα της τραπεζικής ληστείας σε βάρος του ελληνικού λαού. ''


Ο κ.Κοκκινόπουλος ήταν ο πρώτος που συνελήφθη και στην συνέχεια όσοι πήγαν να συμπαρασταθούν έξω από το αστυνομικό τμήμα του Άργους μετά από προφορική εντολή της εισαγγελέως. Αργότερα με νέα εντολή και αφού απολογήθηκαν αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου