ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Σειρά επαφών και συναντήσεων της ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ κατά την διάρκεια παραμονής της στην 82η ΔΕΘ

Με τον Περ/ρχη Κεντρικ.Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντ/ρχη Χαλκιδικής Γιώργο Ιωάννη
Σειρά συναντήσεων με συναδέλφους της περιφερειακούς συμβούλους από όλες τις περιφέρειες Ελλάδος αλλά και παρουσία σε περίπτερα εκθετών, περιελάμβανε η επίσκεψη και εκπροσώπηση της περιφέρειας Πελοποννήσου της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ελένης Παναγιωτοπούλου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με γνώμονα την εξωστρεφή πολιτική και συνεχή προσπάθεια ανάδειξης του τουριστικού, πολιτιστικού πλούτου και των μοναδικών αγροτικών προιόντων που ενισχύουν τη μοναδικότητα της γαστρονομίας της Πελοποννήσου βρέθηκε ως συνεκθέτης με τον ΕΟΤ , στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης . Πρόκειται για το σημαντικότερο γεγονός της Βορείου Ελλάδος και ενισχύει μέσω πολλών δράσεων, συμμετοχών, καινοτομίας και παροχής υπηρεσιών, ουσιαστικά την οικονομία της πατρίδας μας, ενώ συγκεντρώνει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως από τις Χώρες των Βαλκανίων.


Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Αγοραστό
και την Περιφερειακή Σύμβουλο Μεσ/νιας Αντωνία Μπούζα
Στο κλείσιμο της εκθέσεως, η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο και Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού Πολιτισμού Μεσσηνίας κ.Αντωνία Μπούζα , ενώ παραβρέθηκε και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Δημ.Υγειας, Πολιτισμού και Παιδείας κ.Ελένη Παναγιωτοπούλου.

Έγιναν πολλές συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς , όπως τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ.Κώστα Αγοραστό, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Απιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ.Γιώργο Γιάννη, όπου συζητήθηκε η θετική επίπτωση στην οικονομία των τοπικών κοινωνιών από τις σχεδιαζόμενες διαπεριφερειακές συνεργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αποτελούν επιλογή πολιτικής πρακτικής του Περιφερειάρχη κ.Πέτρου Τατούλη.


Επίσης έγιναν συναντήσεις με εκθέτες από την Πελοπόννησο , οι οποίοι έδειξαν πως η εξωστρέφεια αποτελεί για την επιχειρηματικότητα κυρίαρχη επιλογή.
Οι σχεδιαζόμενες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου δράσεις που αφορούν τη συνεργασία της Πελοποννήσου με το Σύλλογο Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης» έτυχαν περαιτέρω συζήτησης και εξειδίκευσης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου , στο οποίο συμμετείχαν οι εκπροσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου .Σκέψεις και προτάσεις για διεύρυνση της συνεργασίας και σε επίπεδο παιδείας και ενεργοποίησης του φοιτητικού κόσμου της Πελοποννήσου που σπουδάζει στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της συμπρωτεύουσας, συζητήθηκαν και θα εξειδικευθούν περαιτέρω.

Η Πελοπόννησος με γνώμονα την αξιοποίηση κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος και εφαρμόζοντας μία οραματική εξωστρεφή πολιτική βρίσκεται δυναμικά σε κάθε εκδήλωση και γεγονός που μπορούν να βοηθήσουν την επιχειριματικότητα , την αγροτική οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου