Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

22ος ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου μεγάλης απόστασης

Οι παρουσίες των Ελλήνων αθλητών σε διεθνείς αγώνες τριάθλου και multisports συνεχίζονται με τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διάθλου μεγάλης απόστασης στο Ζόφινγκεν της Ελβετίας παράλληλα με το Powerman Zofingen, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια σε μια πολύ σταθερή συνεργασία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τριάθλου (ITU) με την Powerman Association.

Από ελληνικής πλευράς, συμμετείχε για άλλη μια χρονιά ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης που κατέλαβε την 22η θέση ανάμεσα σε 31 αθλητές της elite κατηγορίας που πήραν εκκίνηση, ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε 7ώρες 30λ και 19δ. Αυτή ήταν η 6η συμμετοχή του πρωταθλητή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του συγκεκριμένου αγωνίσματος, στον ιδιαίτερα επίπονο αγώνα του Ζόφινγκεν που περιλαμβάνει 10χλμ τρέξιμο, 150χλμ ποδηλασίας και άλλα 30χλμ τρέξιμο.

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στους elite άνδρες αναδείχθηκε ο Ρώσος Maxim Kuzmin (6:31:04) που έκανε την έκπληξη επικρατώντας του περσινού νικητή του Βέλγου Seppe Odeyn (6:32:30). Τρίτος ήταν ο έμπειρος Δανός Søren Bystrup (6:34:52) που βρέθηκε στο βάθρο άλλης μιας μεγάλης διοργάνωσης. Στις γυναίκες επικράτησε για άλλη μια χρονιά το αναμενόμενο φαβορί, η Βρετανίδα Emma Pooley (7:21:04). Δεύτερη ήταν η Ολλανδή Miriam Van Reijen (7:48:19) και τρίτη η Γερμανίδα Katrin Esefeld (7:49:05).

*Τα επίσημα αποτελέσματα από την ITU εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου