ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ για τις συλλήψεις των 19: ''Αντιλήψεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και πρέπει να σταματήσουν

Ο Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στην εκπομπή Παρεμβάσεις στο blue sky αναφέρθηκε και στις συλλήψεις των 19 στην Αργολίδα έξω απο το ειρηνοδικείο του Άργους.

"Στην Αργολίδα υπήρξε πριν από μία βδομάδα συγκεκριμένη παρέμβαση για την προστασία κατοικίας όπου συνελήφθησαν 19 αλληλέγγυοι σε άνθρωπο, ο οποίος κινδύνευε να χάσει την περιουσία του και για 2-3 ώρες τους είχαν βάλει στα κρατητήρια και τους άσκησαν και ποινική δίωξη. 
Αυτά είναι αντιλήψεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και πρέπει να σταματήσουν, πέρα της όλης συζήτησης και με πολιτικές αποφάσεις. Δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η κατάσταση και αναφέρομαι στους πολίτες, τους πολιτικούς και φυσικά την Ελληνική Αστυνομία η οποία καλείται να παίξει ένα πολύ δύσκολο ρόλο.
Παρευρέθηκα στο Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ κι επειδή ένιωσα την αγωνία και των αστυνομικών όπως έχω νιώσει και σε άλλες περιπτώσεις την αγωνία των πολιτών οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους δεν μπορούμε να λειτουργούμε με την κατάσταση του κοινωνικού αυτοματισμού. Πρέπει να υπάρξει μία σαφής τοποθέτηση, εμείς ως Δημοκρατική Συμπαράταξη την έχουμε και επιθυμούμε να την έχουν και όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις με καθαρό λόγο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου