ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Παραμονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στη ΜΙΔΕΑ

Παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, τελέστηκε στην κεντρική εκκλησία της Μιδέας εσπερινός και περιφορά της εικόνας του Αγίου στους δρόμους του χωριού.

Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, αποκαλούμενος και Ιωάννης ο Πρόδρομος είναι Άγιος και προφήτης του Χριστιανισμού. Ήταν σύγχρονος του Ιησού Χριστού και θεωρείται ότι με την διδασκαλία του προετοίμασε τον κόσμο να υποδεχθεί τον Μεσσία Ιησού, εξ ου και ο χαρακτηρισμός "Πρόδρομος", τον οποίο και βάπτισε. 


Η διδασκαλία του υπήρξε δηκτική, ζητώντας από κάθε άνθρωπο να σταματήσει την ανηθικότητά του, βαπτίζοντας όσους έπαιρναν μια τέτοια απόφαση. Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Λουκά, αποδοκίμασε ανοικτά την σχέση του τότε τετράρχη της Γαλιλαίας Ηρώδη Αντύπα με την γυναίκα του αδελφού του τελευταίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την φυλάκιση και στη συνέχεια τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη.
Ως βιβλικό πρόσωπο θεωρείται ότι βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Και εις μεν την Παλαιά θεωρείται ως "Προφήτης" εις δε την Καινή ως "Πρόδρομος". Ο Ιωάννης αναφέρεται και από τους τέσσερις Ευαγγελιστές.


Στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Λεβεντογιάννης και Καχριμάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Λέντζος, Μαρία Ράλλη και Πόπη Καλκούνου καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου