ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

" Αύγουστος και μνημεία" εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου από τον ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Σε κοινή συνέντευξη τύπου σήμερα στο βουλευτικό ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και η Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστη Παπαδημητρίου παρουσίασαν το πρόγραμμα της 3ης διοργάνωσης των εκδηλώσεων με τίτλο " Αύγουστος και Μνημεία ".


Φέτος οι συναντήσεις της μουσικής και των μνημείων θα πραγματοποιηθούν σε έξι αρχαιολογικούς χώρους που επιλέχθηκαν και αυτά είναι: η Ακροναυπλία , το φρούριο Παλαμήδι , η Πλατεία Συντάγματος, η Αρχαία Ασίνη και οι μυκηναικές Ακροπόλεις της Τίρυνθας και της Μιδέας.
Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν και θα πλαισιώσουν αυτές τις μουσικές βραδιές επισημαίνουν την υψηλή ποιότητα και αισθητική που θα απολαύσουν όλοι όσοι βρεθούν στους χώρους .
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αφού τόνισε την άριστη συνεργασία και τη σημασία αυτής με την εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και προσωπικά με την κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου προσκάλεσε τους δημότες , όλους τους πολίτες από τους όμορους δήμους και τους επισκέπτες του Δήμου Ναυπλιέων να γευτούν τη μαγεία των μοναδικών χώρων μνήμης μέσα από ιδιαίτερα ακούσματα και μελωδίες.
Επισήμανε ,φυσικά , ότι η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν , κατανοώντας τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, αλλά και θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να ζήσουν, να δουν, να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν .

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται γι αυτή τη διοργάνωση , όλους τους πολιτιστικούς και τουριστικούς συλλόγους και φορείς που είναι δίπλα και σε αυτή τη διοργάνωση του Δήμου και όπως χαρακτηριστικά είπε ο "Αύγουστος και Μνημεία " αποτελεί μια ακόμα προστιθέμενη αξία στο Ναύπλιο και σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Ναυπλιέων θέτοντας τον πήχη όλο και υψηλότερα, έτσι όπως αξίζει σε αυτόν τον ξεχωριστό και ευλογημένο τόπο μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

05.08.2017 

Θεατράκι της Ακροναυπλίας / ώρα 21.00 * Νικόλας Καραγκιαούρης Στιγµές οπερέτας και όπερας Με τον βαρύτονο Νικόλα Καραγκιαούρη, την µεσόφωνο Φωτεινή Αθανα- σάκη και τον Πιανίστα Πάνο Λουµάκη.

07.08.2017 


Φρούριο Παλαµήδι / ώρα 21.00 * Ευανθία Ρεµπούτσικα Ένα ταξίδι από την Ανατολή στη ∆ύση Ανδρέας Συµβουλόπουλος (πιάνο), Πάνος ∆ηµητρακόπουλος (κανονάκι) Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν)

12.08.2017 


Πλατεία Συντάγµατος / ώρα 21.00 Συµφωνική Ορχήστρα ∆ήµου Αθηναίων

19.08.2017 


Αρχαία Ασίνη / ώρα 21.00 * Αλίκη Καγιαλόγλου ‘’Η Άλίκη Καγιαλόγλου τραγουδά Μάνο Χατζιδάκι και Astor Piazzolla‘’ Παίζουν: Αλ. Αβδελιώδης (πιάνο), Ν. Μανιταράς (κιθάρα), Σ. Μπάρκι (κρουστά)

26.08.2017 


Αρχαιολογικός χώρος Τίρυνθας / ώρα 21.00 * Ελευθερία Αρβανιτάκη Η σπουδαία Ελληνίδα ερµηνεύτρια µε τη µοναδική, κρυστάλλινη φωνή θα µας ταξιδέψει στον κόσµο της µουσικής της σε ένα δίωρο πρόγραµµα εφ‘ όλης της ύλης. Μαζί της: Γ. Γεωργιάδης (µπάσο), Θ. Κοντογεώργης (πιάνο), Ν. Μέρµη- γκας (λάφτα, λαούτο, µπουζούκι), ∆. Τσάκας (σαξόφωνο), Α. ∆ράκος Κτιστά- κης (τύµπανα & ενορχηστρώσεις).

 31.08.2017 


Μυκηναϊκή Ακρόπολη Μιδέας / ώρα 21.00 * Θεοδωρίδου Σόνια Μία ανθολογία από το παγκόσµιο και ελληνικό ρεπερτόριο: µελωδίες από τους: Μ. Θεοδωράκη, Λ. Ντάλλα, Μ. Χατζιδάκι και τον Έ. Μορικόνε. Μαζί µε την Ορχήστρα Mobile και σε µουσική διεύθυνση Θεόδωρου Ορφανίδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου