ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Νέο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ χτύπημα στο ΛΟΝΔΙΝΟ τα μεσάνυχτα

Διαβάζουμε στο zougla.gr

Λίγο μετά της 22.00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) και την ώρα που ο κόσμος είχε γεμίσει το κέντρο του Λονδίνου ένα άσπρο βαν ξαφνικά πέφτει με μεγάλη ταχύτητα στο πεζοδρόμιο της γέφυρα τους Λονδίνου χτυπώντας πολλούς περιπατητές. 
Στις 22.08 τοπική ώρα η αστυνομία λαμβάνει το πρώτο μήνυμα συναγερμού και αμέσως στέλνονται επί τόπου δεκάδες ασθενοφόρο και ειδικές δυνάμεις. 

Το άσπρο βανάκι συνέχισε στην συνέχεια να κινείται προς την κατεύθυνση της Βorough Market που βρίσκεται στην έξοδο της γέφυρας του Λονδίνου. Τρεις άνδρες εξήλθαν του βαν και με μαχαίρια επιτέθηκαν στο πλήθος που εκείνη την ώρα απολάμβανε το Σαββατοκύρτιακό του σε μια από τις πιο γνωστές περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας γεμάτες με μπαρ και εστιατόρια. Οι τρεις δράστες είχαν τον χρόνο να μαχαιρώσουν πολλούς πολίτες μεταξύ των οποίων και έναν αστυνομικό πριν πέσουν νεκροί από τις σφαίρες άλλων αστυνομικών που ήταν στην περιοχή. Και οι τρεις δράστες έφεραν ψεύτικες ζώνες με εκρηκτικά, όπως ανέφερε η αστυνομία. 

Η όλη επίθεση κράτησε συνολικά οκτώ λεπτά. Δυόμιση ώρες μετά στις 12.25 τοπική ώρα, η αστυνομία με ανακοίνωσή της δήλωνε ότι διαχειρίζεται πλέον τις επιπτώσεις αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης. 

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε πέντε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας και μέχρι τις 4.30 τοπική ώρα δηλαδή 6.30 ώρα Ελλάδας όλη η περιοχή όπου συνέβη η τρομοκρατική επίθεση ήταν απολύτως αποκλεισμένη με τον κόσμο να αναμένει χωρίς να μπορεί να γυρίσει σπίτι του. Εκείνη την ώρα άνοιξαν μαγαζιά και άλλες δομές στην περιοχή προκειμένου να προσφέρουν ένα ζεστό ρόφημα και ένα κάθισμα για ανάπαυση στους ταλαιπωρημένους πολίτες.
 
Από την πρώτη στιγμή οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αντιμετωπίζουν την επίθεση ως τρομοκρατικό χτύπημα. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι που βρισκόταν στην περιφέρεια για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας επέστρεψε στο Λονδίνο. Τα χαράματα θα συγκαλούσε την περίφημη επιτροπή «Κόμπρα» όπου συμμετέχουν οι βασικοί υπουργοί και οι υπηρεσίες ασφαλείας της μεγάλης Βρετανίας. Η επίθεση συνέβη δυο ακριβώς εβδομάδες έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ με 22 νεκρούς και δύο μήνες μετά την επίθεση στο Γουέστμιστερ, (μπροστά από το Βρετανικό Κοινοβούλιο) στις 22 Μαρτίου του 2017.

Η κατάσταση συναγερμού στην Αγγλία επανήλθε στο επίπεδο πέντε το οποίο είναι και το ανώτερο δεδομένου ότι λίγες μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του Μάνστεστερ, είχε μειωθεί. 

Είναι προφανές πως όλοι αναμένουν πλέον την ανάληψη ευθύνης αν και ήταν σαφές από την αρχή πως πρόκειται για ισλαμιστές αφού όταν μαχαίρωναν τους πολίτες φώναζαν «Αυτό είναι για τον Αλλάχ». Η βρετανική αστυνομία τουλάχιστον μέχρι στιγμής ανέφερε πως οι τρεις νεκροί δράστες ενήργησαν μόνη τους αλλά παρόλα αυτά έχει αρχίσει ήδη μια ευρεία επιχείρηση εντοπισμού πιθανού δικτύου το οποίο λειτουργούσε γύρω από τους τρεις ενόπλους.


Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου