ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

"ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ" ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Στοχεύοντας στην ανανέωση της σχέσης της τοπικής κοινότητας με τις παραστάσεις στα αρχαία θέατρα της Επιδαύρου και επιδιώκοντας την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσανατολισμού του εν γένει,  το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στο πλαίσιο του«Λυκείου Επιδαύρου», ξεκινάει από τον Μάρτιο 2017 προγράμματα εκπαίδευσης κοινού στην Αργολίδα, με εκκίνηση από τον Δήμο Ναυπλιέων.  


Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και θα πραγματοποιηθεί  το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2017 σε διάφορους χώρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων, όπως Ναύπλιο, Αγία Τριάδα, Νέα Τύρινθα, Δρέπανο κ.ά. καθώς και σε σχολεία του Δήμου σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβαθμια Διεύθυνση Αργολίδας.
Πρόκειται για μια σειρά από δράσεις για ενήλικες, νέους και παιδιά με στόχο την επαφή τους και την εξοικείωσή τους με το περιεχόμενο και τη φόρμα των παραστάσεων του Φεστιβάλ, με τίτλο Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα.  Ειδικότερα, αφορά στη διενέργεια σύντομων βιωματικών θεατρικών εργαστηρίων και  διαλέξεων πάνω σε κείμενα που θα ανεβούν φέτος στην Επίδαυρο. Τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται σε κατοίκους,εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και θα γίνονται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και άλλους καλλιτέχνες.
Στη συνέντευξη τύπου θα παρευρεθούν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και η σύμβουλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κα Τζω Κακουδάκη.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στον παρακάτω ιστότοπο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου