ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Η ιστορία γράφει και σήμερα έγραψε μία ξεχωριστή σελίδα με χρυσά γράμματα για τον 4ο Μαραθώνιο Ναυπλίου...του ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ

Του Σταύρου Λαμπρούση
labstavros@gmail.com
Ο 4ος Μαραθώνιος Ναυπλίου ήταν μακράν ο πιο επιτυχημένος μαραθώνιος από όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις και δεν ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από τον 5ο Μαραθώνιο, μιας και ο πήχης έχει ανέβει πάρα πολύ ψηλά.
Μια λαοθάλασσα πλημμύρισε την πόλη του Ναυπλίου την Κυριακή το πρωί που παρέσυρε τους πάντες σε έναν ξέφρενο ρυθμό διασκέδασης, χαράς αλλά και τρεξίματος, με τους πιο προπονημένους να μπορούν να τον κρατούν, να τον αυξάνουν και να τον μειώνουν όποτε αυτοί νόμιζαν ότι έπρεπε να γίνει.

Πάνω από 6.200 άνθρωποι ήταν αυτοί που έτρεξαν, άλλοι τόσοι και ακόμη περισσότεροι αυτοί που παρακολούθησαν την διοργάνωση, που χειροκρότησαν και ενθάρρυναν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στην προσπάθεια τους.
Παρούσα στην διοργάνωση και η πρόεδρος του συλλόγου Φίλων παιδιών με Καρκίνο ''ΕΛΠΙΔΑ'', κ.Μαριάννα Βαρδινογιάννη η οποία και έδωσε την εκκίνηση του Μαραθωνίου μαζί με τον πρωτεργάτη, πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής και Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.
Τα πάντα είχαν ετοιμαστεί και προετοιμαστεί έτσι ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στην διοργάνωση που τείνει να φτάσει (και δεν είναι υπερβολή) τους μεγάλους Μαραθωνίους της Χώρας, των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. 
Το hashtag, Nafplio_marathon αλλά και οι κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την πόλη του Ναυπλίου, έδειξαν ότι άνθρωποι από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο Ναύπλιο και το διαφήμισαν με τέτοιο τρόπο σαν να είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλης, αλλά και ολόκληρου του Δήμου Ναυπλιέων. 
Η κακομοιριά, η απαξίωση των πάντων, το ψάξιμο φαντασμάτων και η προσπάθεια σμίκρυνσης αυτού του τεράστιου γεγονότος αποκρούστηκαν από το τείχος που ύψωσαν όλοι οι συμμετέχοντες αλλά και οι επισκέπτες, δείχνοντας πως κάτι γίνεται καλά. 
Όλοι ήταν εκεί, μικρά παιδιά να χορεύουν στους ρυθμούς των τυμπάνων και του Dj, οικογένειες με όλα τους τα μέλη να περνούν τον χρόνο τους υπέροχα αφήνοντας στην άκρη τις σκοτούρες και τις στενοχώριες που κάθε οικογένεια περνάει στις δύσκολες εποχές που ζούμε, γονείς να τερματίζουν με τα παιδιά τους χέρι χέρι, ζευγάρια να τελειώνουν αγκαλιά την προσπάθεια τους και με μια φωνή να λένε ότι του χρόνου θα είναι όλοι πάλι εκεί, στο Ναύπλιο, στην παραδεισένια πόλη όπως είπε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Αμανατίδης, στην πόλη του Έρωτα, στην ευλογημένη πόλη όπως είπε η κ.Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για τον πολιτισμό της, για τις ομορφιές της και για τους ανθρώπους της. 
Οι εθελοντές έδωσαν και την ψυχή τους, πραγματικά ακούραστοι όλοι, εντυπωσιακοί, ένα μπράβο είναι λίγο, νομίζω θα πρέπει να τιμηθούν ξεχωριστά για ότι προσέφεραν στην όλη διοργάνωση. 
Θα μπορούσα να γράφω ώρες για τα καλά του Μαραθωνίου, γιατί μόνο καλά είχε, όσο και να ψάξουμε δεν είχε άσχημα πράγματα. Άσχημα πράγματα μπορούν να βρούν οι κομπλεξικοί, οι μικρόψυχοι και οι ''κακοί'' άνθρωποι που δεν έχουν καθόλου χώρο στην καρδιά τους για καλοσσύνη και αγάπη. 
Η ιστορία γράφει και σήμερα έγραψε μία ξεχωριστή σελίδα για τον 4ο Μαραθώνιο Ναυπλίου, μία σελίδα με χρυσά γράμματα αφού η επιτυχία της ήταν τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.
Εύχομαι στον 5ο Μαραθώνιο, στον 6ο,στον 7ο και σε όλους τους υπόλοιπους που θα έρθουν, να είμαστε πάλι όλοι εκεί, να μη λείπει κανείς...
Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που μας χάρισαν την σημερινή μέρα που ήταν αφιερωμένη εξ' ολοκλήρου στον 4ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου