ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Τον προστάτη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΥΝΟΜΙΑΣ Άγιο Αρτέμιο τίμησε η Α.Δ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Τον προστάτη της Αγιο Αρτέμιο τίμησε η Ελληνική Αστυνομία και στην Αργολίδα με Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου.


Ο Άγιος Αρτέμιος έζησε τον 4ο αιώνα μετά Χριστό. Τον χαρακτήρισε η βαθιά του χριστιανική πίστη, η ισχυρή του θέληση και το άκαμπτο ψυχικό του σθένος. Εργάσθηκε με πάθος για την ειρήνη, την ευνομία, την ελευθερία και την ασφάλεια των πολιτών χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.
Ο Μέγας Κωνσταντίνος εκτιμώντας το ήθος και τις αρετές του διόρισε τον Άγιο Αρτέμιο Ανώτερο Διοικητή σε διάφορες περιοχές του Βυζαντίου. Έφερε τα αξιώματα του Δούκα και Αυγουστάλιου με καθήκοντα Γενικού Αστυνομικού Διευθυντού. Η εργασία του ήταν παράλληλη με εκείνη του Σημερινού Αστυνομικού. Ο Άγιος εργάστηκε με ζήλο και αφοσίωση για την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών. Όπου κι αν υπηρέτησε αποδείχθηκε άξιος της εμπιστοσύνης που του έδειξαν και πρόσφερε έργο άξιο και δίκαιο.
Η πίστη του, η γενναιότητά του και η θαρραλέα αντίστασή του απέναντι στην παρανομία του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος θέλησε να καταργήσει με τη βία την χριστιανική πίστη, είχε ως αποτέλεσμα την καθαίρεσή του, το βασανισμό του και το μαρτυρικό του θάνατο.
Με αυτή ακριβώς τη στάση ζωής και με το αίμα του ο Άγιος Αρτέμιος επισφράγισε με συνέπεια την πίστη στο καθήκον και την αποστολή του αποτελώντας σήμερα το πρότυπο για κάθε Αστυνομικό.


Το παρόν εκτός βέβαια από τους αστυνομικούς, έδωσαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης, ο πρόεδρος ΔΟΚΟΙΠΑΝ κ.Αρματάς, ο πρώην νομάρχης Βασίλης Σωτηρόπουλος κα.


Αμέσως μετά ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αστυνομικης Διεύθυνσης Αργολίδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου