ΔΡΟΜΟΣ ΙΚΤΕΟ

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ - ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΑΡΗΣ!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!

Αμ, δε που τελειώσαμε… Αν και οι αποφάσεις για Κέρκυρα και Δευτεραθλητές Γ’ Εθνικής δείχνουν οριστικές, εντούτοις οι ομάδες (ο Άρης απ' τους δεύτερους) κάνουν λόγο για παράνομη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και αναμένεται να ζητήσουν επανεξέταση!

Ένα ακόμα επεισόδιο εκτυλίχθηκε τη σημερινή μέρα στην υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο το καλοκαίρι που αφορά το μέλλον των δευτεραθλητών της Γ' Εθνικής και της Κέρκυρας.

Σήμερα το Διαιτητικό Δικαστήριο ως όφειλε προχώρησε στην εκδίκαση των υποθέσεων που αφορά τις ομάδες και η απόφαση δεν ήταν ευνοϊκή ούτε για τους με, ούτε για τη δε
Οι «Φαίακες» μάλιστα έχασαν την υπόθεση με ψήφους 4-1 και φαίνεται ότι θα συνεχίσουν στη Football League ενώ οι δευτεραθλητές μένουν στη Γ’ εθνική. Η λέξη «φαίνεται» δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς τα νομικά επιτελεία των ομάδων (εν προκειμένω ο Άρης ουσιαστικά για τους δευτεραθλητές) δεν πρόκειται να αφήσουν έτσι απλά το ζήτημα. 
Τι συμβαίνει; 
Και οι δύο είναι αποφασισμένες να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα, καθώς όσο κι αν φαίνεται απίστευτο ετοιμάζονται να καταγγείλουν τη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ως παράνομη και κατ’ επέκταση κάθε ετυμηγορία του πειθαρχικού οργάνου να είναι άκυρη! 
Ο κανονισμός λειτουργίας διαιτητικού δικαστηρίου ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα το άρθρο 2, παράγραφος 1 αναφέρει: 
«Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου συγκροτείται σε σώμα και συνεδριάζει σε επταμελή (7μελή) ή πενταμελή (5μελή) σύνθεση.  Από αυτή, τρία (3) μέλη, ο Πρόεδρος και άλλα δύο (2) είναι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί και τα άλλα τέσσερα (4) ή δύο (2) εκάστοτε, είναι διαιτητές, που ορίζονται ανά δύο (2) ή ανά ένας (1) από κάθε διάδικο μέρος, από τους τηρούμενους στην Γραμματεία του Δικαστηρίου εγκεκριμένους πίνακες κάθε φορέα. 
Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου επίσης συνεδριάζει και σε τμήματα με τριμελή σύνθεση, στην οποία Πρόεδρος είναι ένας εκ των δικαστικών λειτουργών και α δύο μέλη είναι οι διαιτητές». 
Στη σημερινή εκδίκαση, όμως, πάντα σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν τις τελευταίες ώρες, δεν είχε συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός (τρεις δηλαδή) ανώτατων δικαστικών λειτουργών, καθώς τα τρία από τα πέντε μέλη της Επιτροπής ήταν εφέτες, άρα ανώτεροι και όχι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί. 
Από αύριο κιόλας, το νομικό τμήμα της Κέρκυρας και του Άρη αναμένεται να καταθέσουν αίτημα ακύρωσης των σημερινών αποφάσεων και επανεξέταση των υποθέσεων από τη σωστή πια σύνθεση της Επιτροπής. 

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου